Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap
Kézilabda sikerek
Csütörtökön, március 1-én Veszprémben rendezték az V-VI. korcsoportos leány kézilabda B kategóriás Diákolimpia verseny megyei döntőjét. Csapatunk "hagyományokhoz híven" megnyerte mérkőzéseit és így iskolánk képviselheti megyénket az országos döntőn, amit idén Balatonfüreden rendeznek. Gratulálunk a lányoknak és további szép sikereket kívánunk Balatonfüreden is!
megyei I. helyezést elért csapat tagjai:
Sárvári Kinga (11.B)
Óbíró Ágnes (9.A)
Hebling Lili (9.A)
Ott Borbála (9.B)
Schmitthoffer Barbara (9.A)
Tóth Luca (9.A)
Selmeci Emese (9.A)
Filep Kata (9.B)
A csapatból betegség ill. sérülés miatt hiányzott: Pócsi Kinga (9.A) és Rába Zsófia (9.B)
 
Balaton jegén történő spor­to­lás, köz­le­ke­dés ve­szé­lyei
T Á J É K O Z T A T Ó
A jégen tartózkodás szabályairól,
és a BVRK ezzel kapcsolatos intézkedéseiről

Részletek:

DSCN0059.JPG DSCN0061.JPG 396265_10150775258546632_1152461802_n.jpeg 397095_10150775258641632_703356274_n.jpeg 422995_10150775266456632_890609746_n.jpeg

 
SporTOWN -- Erasmus+ pályázati le­he­tő­ség
EU flag-Erasmus+_vect_POS.jpg

  SporTOWN

Erasmus+ pályázati lehetőség -- jelentkezési határidő 2018. március 1.

Generációk közötti párbeszéd a városi terek sportspecifikus hasznosításáról

Jelentkezz!
- Ha 16-25 éves vagy és Veszprémben ta­nulsz vagy élsz,
- ha jól tudsz kommunikálni angolul,
- ha szeretnéd te is alakítani Veszprémben a sza­bad­té­ri spor­to­lá­si le­he­tő­sé­ge­ket,
- ha szívesen megismerkednél döntéshozatali fo­lya­ma­tok­kal és az eu­ró­pai par­la­men­ti vá­lasz­tá­sok­kal,
- ha szívesen találkoznál Veszprém és más eu­ró­pai vá­ro­sok fi­a­tal­ja­i­val és dön­tés­ho­zó­i­val.

További részletek, információ:
pdf.gif Erasmus+SporTOWN_felhivas_2.pdf

Erasmus+ SporTOWN jelentkezési lap:
letöltés Erasmus+SporTOWN_jelentkezesi_lap.doxc

 
Újabb sikeres angol nyel­vi ered­mé­nyek!
Óriási sikerrel szerepeltek gimnazistáink február 21-én szerdán a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola gimnáziumában rendezett Public Speaking Competition nemzetközi szónokverseny regionális fordulóján. Intézményünk 10 diákja tartott 3-5 perces angol nyelvű szónoklatot Great artists have no border címmel egy háromtagú zsűri és az érdeklődő közönség előtt egy 24 fős mezőnyben. A tét a továbbjutás az országos fordulóra, amelyet március 23-án rendeznek Budapesten, amit májusban a legszerencsésebbnek egy többnapos angliai nemzetközi megmérettetés, szónok-worshop és utazás követ.
Hujber Ákos 10A osztályos tanuló ebben a fordulóban első helyen végzett a 16 év felettiek kategóriájában, és ezzel biztosította helyét a budapesti országos döntőben. A 16 év alattiak korosztályában Néber Natália 9A osztályos tanulónk kapott első helyezést.
Gratulálunk minden résztvevőnek: Séfel Fanni, Sipiló Jázmin, Néber Natália, Medve Ádám, Meló Niki, Kaszás Réka, Kozma Botond, Horváth Tamara, Hujber Ákos és Ipkovich Ádám tanulóknak, és felkészítő tanáraiknak: Juhász Ágnesnek, Kis Beátának, és Tóth Anikónak!

IMG_1686.JPG

FOTÓK:

[G]ALBUM (44 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (44 db fotó)
 
Ádámok és Évák Ünnepe, 2018. január 20.
Részletes híradást készített a televízió iskolánk színjátszó csapatáról is, amelyben az általuk megformált Vörös Rébék c. Arany-balladáról és a felkészüléssel, az előadással kapcsolatos élményeikről beszélnek.
 
"Mi is formáljuk az EU-t és politikáját!"

„Mi is formáljuk az EU-t és po­li­ti­ká­ját!”

    A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium 2017 januárjában az elsők között kapcsolódott be az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által koordinált Nagyköveti Iskola Programba. Az országban 25 középiskola, Veszprém megyéből a intézményünk vállalta, hogy megvalósítja a program célját, amely a következő: felkelteni a fiatalok érdeklődését Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt, aktív ismereteket nyújtani az EU-ról, hogy megtapasztalhassák, mit jelent európai polgárnak lenni, valamint, hogy mit jelent az EU a hétköznapi életben. További célja volt a programnak megmutatni, hogy mit tehetnek a fiatalok a jövő Európájáért, hogy olyan legyen, amilyennek ők szeretnék, s megértsék a 2019-es európai parlamenti választásokon zajló szavazás jelentőségét. Munkánk eredményeként 2017 szeptemberében megkaptuk az Európai Parlament Nagykövet Iskolája címet.

    Nagykövet Iskolaként lehetőségünk nyílt Magyarországot képviselni 2018. január 29-31. között Brüsszelben, az Európai Parlamentben egy nemzetközi ifjúsági szemináriumon (European Youth Seminar) két másik magyar iskola diákjaival együtt. A több mint 10 országból érkezett, főleg egyetemistákból álló delegációk mellett, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnázium és Kollégium, a Jászberényi Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium és a balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium junior nagykövetei vehettek részt a „Migration, Free Movement and Refugees” (Migráció, szabad mozgás és menekültek) című vitán, amely az egyik legaktuálisabb európai problémával foglalkozott. A fiatalok 3 szekcióban dolgozva – 1. A szabad mozgás az EU-n belül, mint polgárjog, 2. Menekültek és a menedékjog, 3. Milyen legyen a bevándorlás-politika a 21. században? – konkrét javaslatokat dolgoztak ki és fogalmaztak meg egy Európai Parlamenti képviselőnek, aki a következő héten tartott strasbourgi Európai Parlamenti plenáris ülésen előterjesztette ezeket a javaslatokat.

    Az „almádi kéttannyelvűsök” aktívan részt vettek az angol nyelvű vitákon, sőt Szücs Dorottya 12A osztályos diákunk az egyik szekció prezentálója volt a záró plenáris ülésen. Öröm volt látni, hogy korukat meghazudtolóan, milyen éretten, felkészülten, választékosan fogalmazva képviselték álláspontjukat, s alakították ki a közös javaslatokat. Az igazi „EURÓPAI POLGÁR” jellemezte megnyilvánulásaikat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 49 - 54 / 509
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak