Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap
Pannon Egyetem - író­pá­lyá­zat 2017
A Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja tavasszal hirdetett írópályázatot egyrészt a Pannon Egyetem polgárai, másrészt Veszprém megyei középiskolások számára.
A szakmai zsűri kategóriánként 1-3. helyezést adott ki, valamint olykor különdíjat is, a díjazottak könyvutalványokban részesültek. Minden pályázó emléklapot vehetett át az október 24-én, a Pannon Egyetem Konferenciaközpontjában megrendezett díjátadón.
Novella, középiskola kategóriában Szabó Natália Noa 3. helyezést ért el. Eredményéhez gratulálunk!
 
9B osztály adventi ta­nul­má­nyi ki­rán­du­lá­sa Buda­pest­re
Di Croce Gyöngyi és Tornai-Szabó Szilvia tanárnők szervezésében vett részt a 9B osztály december 13-án egy budapesti tanulmányi kiránduláson, amelynek keretében az Európa-pontot és a Láthatatlan Kiállítást látogatták meg, majd az adventi vásár fényeit élvezték az este folyamán. Képes beszámolójuk Kammerer Leila tollából itt olvasható:

FOTÓK:

[G]ALBUM (6 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (6 db fotó)
 
Lebilincselő előadást tar­tott David Snyder FBI ügy­nök de­cem­ber 6-án a DLSB-ben
Az angol munkaközösség szervezésében ebben a félévben több rendhagyó angolóra is megvalósult. A New York állambeli Nazareth College két hallgatója Ryan Keilman és Benjamin Ducnan tartott októberben élvezetes prezentációkat az amerikai polgárháború eseményeiről, valamint az amerikai hadseregbeni katonai szolgálatról.
Ezt követte David Snyder Legal Attaché az Amerikai Nagykövetség képviseletében, aki december hatodikai prezentációját nagy sikerrel ismételte meg a 10. és a 11. évfolyam előtt is. Nagy várakozás előzte meg látogatását, hiszen nem minden nap jut el FBI ügynök egy oktatási intézménybe. Interaktív előadásában megismertette a diákokat néhány önvédelmi technikával, valamint felhívta a figyelmüket arra, hogy egy hétköznapi szituációban milyen potenciális veszélyforrások rejlenek. Saját életútján mutatta be, milyen szempontok irányíthatják valaki döntéseit és pályaválasztását, majd részletesen elemezte, hogyan lehet valakiből FBI ügynök és a munkakör milyen kihívások elé állítja az embert. Brilliáns nyomozói képességét igazolandó néhány diákot ismeretlenül is név szerint szólított ki a 'színpadra'. Nem csak mondanivalója, de előadásmódjának lendületessége, humora és közvetlensége is emlékezetessé tette ezt a programot.

FOTÓK:

[G]ALBUM (14 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (14 db fotó)
 
9A osztály, tanulmányi kirándu­lás de­cem­ber 6-án Bu­da­pes­ten
Érdekes tanulmányi kiránduláson vett részt a 9A osztály december 6-án Budapesten (Európa pont és Láthatatlan kiállítás). Élménybeszámolójuk és a kirándulás képei csatolva megnézegethetők:

pdf.gif dec 6 élménybeszámoló.pdf

9A osztály, tanulmányi kirándu­lás (Európa pont és Láthatatlan kiállítás) FOTÓK:

[G]ALBUM (19 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (19 db fotó)

Láthatatlan kiállítás VIDEO:

 ▶  Láthatatlan kiállítás video
 
Nap a pályaválasztásról -- 2017 december 5.
Iskolánkban december 5-én került sor a tanév rendjében szereplő pályaorientációs nap megrendezésére. A nap eseményeit a Pályaorientáció támogatása a köznevelésben c. EFOP-3.2.5-17-2017-00018  azonosítószámú projekt keretében és támogatásából valósítottuk meg.
Képek és további információ a következő linken érhető el:

TOVÁBBI FOTÓK:

[G]ALBUM (75 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (75 db fotó)
 
FIRST LEGO League verseny, Győr, 2017.12.02.
Iskolánk Robotimádók szakkörének DLSBrainstorms csapat ismét szép sikereket tudhat maga mögött. December 2-án a FIRST LEGO League 2017/2018 évi nemzetközi verseny keretében a Győrben tartott regionális selejtezőn a 20 csapatból 13. helyezést értek el. Mintegy 20 különböző komoly kihívásnak kellett megfelelni a LEGO-elemekből épült pályán a Lego-robottal, fűszerezve mindezt szakmai zsűri előtt előadott kutatási projekt-beszámolóval és csapatversenyekkel. Gratulálunk a csapattagoknak: Lami Szilviának, Téglás Katának, Győri Csanádnak és Erős Gergőnek, valamint felkészítő tanáruknak: Kanyó Péternek!

FOTÓK:

[G]ALBUM (25 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (25 db fotó)

VIDEOK:

 facebook [1.], [2.], [3.], [4.], [5.].
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 49 - 54 / 489
Jelenleg 3 vendég online
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak