Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap
FIRST GLOBAL CHALLENGE 2017.07.14-20
Már csak néhány nap a robotika világ­versenyig!
 
Megalakult a Balatonalmádi Zonta Junior Klub
A Veszprémi Zonta Club dr. Kristóf Mihályné elnökletével célul tűzte ki a szervezetük bővítését, fiatalítását és egy pályázat eredményeként a Balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium diákjaiból ifjú "Z" Club alakult. Avatásuk a Csermák Antal Zeneiskolában tartották, vasárnap. Amint az ünnepségen kiderült az egész 14-es Zonta kerületben - Németországtól Görögországig, beleértve hazánkat is - ez az első ifjúsági "Z" club. A csoport jelenleg 17 főből áll és Monostori Anna lett az elnökük.
zontaclub20170629_2.jpg
(Fotó: Hauzler)

A ZONTA Junior Club avató ünnepség Veszprémben 2017
 
Robotikás találkozó (2017.06.29-30.)
2017. június 29-30-án a DLSBrainstorm_roboteam csapatát a budapesti Fazekas gimnázium diákjai látogatták meg, a Fazekas RoboTeam tagjai. Ők a júliusi washingtoni FIRST GLOBAL CHALLENGE-re Európa színeiben utaznak ki. Páratlan lehetőség, hogy egy országból két csapat is nevezhetett a nemzetközi versenyre, így páratlan lehetőségnek tűnt az együtt gyakorlás, közös felkészülés és eszmecsere is. Azért egy kis balatoni fürdőzés és pizzázás sem maradhatott ki az együttlétből! Íme néhány kép a gimnáziumbeli robot-invázióról.

[G]ALBUM (23 db fotó)
vagy
 facebook ALBUM (23 db fotó)
 
FIRST GLOBAL CHALLENGE nem­zet­kö­zi ro­bo­ti­kai olim­pia

Balatonalmádi gimnazisták képviselhetik Magyarországot a FIRST GLOBAL CHALLENGE nemzetközi robotikai olimpián

Magyarországot képviselheti a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium 8 fős robotikacsapata az első FIRST GLOBAL CHALLENGE nemzetközi versenyen 2017 júliusában az Egyesült Államok fővárosában. A részvételi lehetőséget a veszprémi Amerikai Kuckó közvetítésével nyerte el a csapat egy olyan nemzetközi robotikai olimpiai játékokon, amelyen több mint 160 ország 15-19 éves fiatal műszaki tehetségei részvételével 2017. július 14-20 között rendeznek Washington D.C. szívében. A többnapos vetélkedőt, amelyet szövetségi szinten az USA-ban már 1989 óta évente szerveznek, nemzetközi szintűvé – hagyományteremtő céllal – ebben az évben teszik először. A verseny célja a műszaki tudományterületek integrálása olyan globális szintű problémák megoldásához, amelyek a bolygónkat érintő 14 legnagyobb mérnöki, technológiai kihívás közé tartoznak. Ebben az évben az ivóvíz, tiszta víz, vízellátás, vízgazdálkodás lesz a középpontban. A verseny nem titkolt célja továbbá a nemzetek közötti kooperáció és tolerancia, valamint a vezetői képességek fejlesztése és tehetséges fiatalok bevonása a műszaki tudományos élet nemzetközi vérkeringésébe. A rendezvény szakmai védnökei a kínai, a brit és az amerikai mérnöki és tudományos akadémiák. Az eseményt az interneten live stream közvetítés formájában, hazai és nemzetközi médiában, híradásokban, sajtóban bárki követheti majd.

Tovább...
 
Nyári ügyeleti beosztás
Az intézményben az iskolai titkárságon SZERDÁNKÉNT 9:00-13:00 között a következő időpontokban tartunk ügyeletet.

időpont

ügyeletet tart

július 5.

Dudásné Pirik Mariann, Brokés Ferenc

július 19.

Tófalvi Renáta

augusztus 2.

Simon Orsolya

augusztus 16.

Dudásné Pirik Mariann, Brokés Ferenc
Tófalvi Renáta
Simon Orsolya

Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
8220 Balatonalmádi, Rákóczi F. u. 39.

Tel.: +36 88 594-340
Tel.: +36 88 438-888
Fax: +36 88 438-185
E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges
http://www.kettannyelvu.sulinet.hu/

 
Stay on Track Day, 2017.06.15.

Kéttannyelvűsök a „Stay on Track Day” rendezvényen

Tanárszemmel:

Az ország különböző pontjairól érkezett középiskolásokkal és egyetemistákkal együtt 34 DLSB-s diák és 3 kísérő tanár vehetett részt 2017. június 15.-én a Continental Automative Hungary Kft. által szervezett „Stay on Track Day” rendezvényen.
A Continental veszprémi járműteszt-pályáján a fiatalok a mérnöki pályával, a lehetőségekkel, kihívásokkal ismerkedhettek. A Fejlesztési Központ nagyon érdekes prezentációja után izgalmas bemutatót láthattunk a gyár tesztautói részvételével, többek között az elektronikusan átalakított Trabant és a több mint 500 lóerős  Mercedes terepjáró közreműködésével. Látható volt a különféle menetstabilizáló rendszerek (ABS, ESP…) működése, hatása illetve az éppen kikapcsolt rendszerek működésének hiánya különféle helyzetekben, melyeket azután saját magunk is megtapasztalhattunk egy-egy tesztpilóta mellé beülve. Találkoztunk gyors sávváltásokkal, hirtelen felbukkanó akadályokkal, tapadásmentes burkolaton való indulással vagy megállással.
A veszélyes közlekedési helyzetek biztonságos megoldásában nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak ezek a modern biztonsági és szabályozórendszerek.
Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az izgalmas bemutatón!

Dr. Kántorné Kovács Csilla
szaktanár

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 43 - 48 / 427
Jelenleg 1 vendég online
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2017 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak