Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap
Nagy-Britannia haladóknak - egy valóra vált álom
 england.png

 Március 24-én, hetekig való készülődés után végre eljött ez a nap (jobban mondva a hajnali fél négyes időpont) is. Ahogy végignéztünk az iskola előtt várakozó csoportunkon, mindenkin látszott a mérhetetlen izgatottság, akkor is, ha tudtuk, senki sem aludhatott többet 2-3 óránál.A buszút Liege-ig (az első tranzitszállásig), röviden fogalmazva, hosszú volt. Az idegenvezetőnk a hajnallal együtt Mosonmagyaróváron ért el minket, majd a Nappal együtt mentünk tovább.Brüsszel eredetileg nem volt betervezve az útba, de mivel volt időnk, tettünk egy gyors megállót. Megnéztük a csodálatos Szent Mihály Bazilikát, a Városházát, ami aranyozott épületekkel van körülvéve, és Brüsszel leghíresebb szobrát a pisilő kisfiút, valamint a párját, a pisilő kislányt is. Mivel Brüsszelben voltunk, nem hagyhattuk ki Belgium egyik leghíresebb édességét, a gofrit sem – annyi fajta volt, hogy alig tudtunk választani.Aznap elutaztunk még Brugge-be is, ahol azt éreztük mintha a Középkorba utaztunk volna vissza. Nem véletlen, hogy ezt a várost „Észak Velencéje” néven emlegetik. Mint az igazi Velencét, Brugge városát is csatornák szövik át.A következő nap reggele Calais-ben virradt ránk, ahol köztudott, hogy a Csalagút francia bejárata fekszik. Bár az út hamarabb eltelt, mint vártuk (35-40 perc), a többiek arcán végig a lelkesedés és a szorongás keveredett, hisz pontosan tudtuk, hogy 120 méterrel a tenger feneke alatt robogunk egy zárt vonatban. Mikor megérkeztünk, mi is megtapasztalhattuk, hogy az angolok tényleg az út bal oldalán közlekednek. Ezt a látványt nyomasztónak éreztük, mégis a körforgalom volt a legfájdalmasabb a szívünknek.

Tovább...
 
A Zonta-története folytatódik

Ifjúsági Zonta-klubunk (Z-Club) meghívására Barbara Devin, a nemzetközi Zonta-Club ENSZ-Bizottságának képviselője látogatott iskolánkba Münchenből április 24-ikén kedden. Angol nyelvű előadásában mesélt a nemzetközi Zonta-szervezet, mint önkéntes civilszervezet szerepvállalásáról és arról, hogy mint bejegyzett ENSZ tanácsadó szervezet, mit tehetnek, mit tehetünk más civilszervezetekkel karöltve a nők helyzetének javítására.

Személyes szerepvállalásáról is beszélt, amit a bebörtönzött, a drogfüggő, drogkereskedelemmel foglalkozó és a családbeli erőszak áldozataivá vált nők helyzetének megváltoztatására tett a Zonta képviseletében.

Az eseményre a veszprémi Zonta-Club néhány tagja is ellátogatott Kristóf Nóra elnökasszony vezetésével.

Köszönjük a rendezvény megszervezését Monostori Anna és Kácsor Andrea zontiánoknak, valamint osztályfőnöküknek Kurbucz Tamásnénak.

További képek: 

https://photos.app.goo.gl/nLvTY5D1yv5s4UDo1

 albumborito.jpg

 
Felvételi pontszámok 2018

Kedves Szülők és Felvételiző Diákok!

Megérkezett a 2018/2019. tanév végleges felvételi jegyzéke. Az alábbiakban láthatják a felvételt nyert tanulók oktatási azonosítóját.
Gratulálunk eredményeikhez.


→ Felvételi jelentkezők 2018
Minden további fontos információ olvasható lesz majd az oldalon. Kérdés, hiba, probléma esetén, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot!
Elérhetőségek

 

 
Tehetségek a színpadon

A diákhét eseményei közül elsőként a keddi Bemutatkozunk gálát mutatjuk be részletesen. Köszönjük az élményt a szereplőknek, és a szervezőknek, felkészítőknek: Szabó Kalliopé és Nádasné Varga Katalin tanárnőknek és Tarnóczy Áron tanár úrnak!
 
Képek az eseményről itt érhetők el:

https://photos.app.goo.gl/7BGHhRMLwQ2xAajn2 naplo_cikk.jpg
 
Európa-napi összefoglaló

Veol cikk:

https://www.veol.hu/kozelet/helyi-kozelet/diakok-eloadasain-es-etelbemutatokon-vehettek-reszt-a-balatonalmadi-europa-napon-2273211/view?usp=sharing 

 europanap.jpg

 
A Z-Club nőnapi bemutatkozása folytatódik.
 Április 24-én intézményünkbe látogat Barbara Devin, a nemzetközi Zonta-szervezet egyik ENSZ képviselője.
 z-club.jpg

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 24 / 509
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak