Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Kezdőlap
A Gyáva - osztálytermi színházi kezdeményezés

Az EFOP 1.3.5-16-2016-00503 Balatonalmádi Szent Imre Római Katolikus Plébánia közösségi szerepvállalás erősítése c. projekt támogatásával valósult meg iskolánkban a GYÁVA c. osztálytermi érzékenyítő előadás. A rendezvényre 2018. április 18-án került sor 11h-13h között 3 osztály (10B, 11A és a 11B) és kísérőtanáraik részvételével. A kétszereplős darab kábítószer függőségükről valló emberek személyes dokumentumai alapján készült, egy drogos fiú és édesapja viszonyát mutatja be a Nézőművészeti Kft. és a Manna kulturális Egyesület közös előadásában. A nézők is számos esetben megszólíttatnak a darabban, interaktív és megrázó is egyben az előadás. Az egy órás darabot követően, amelyben Kovács Krisztián a fiút, Scherer Péter az apát alakítja, egy nagyon közvetlen hangvételű és őszinte beszélgetés alakult ki egy újabb óra időtartamban azokról a benyomásokról és kérdésekről, amelyek a darab megnézése során a diákokban felmerültek. A beszélgetést Scherer Péter nagyon motiváló, jól célzott kérdésekkel vezette le Surányi Judit drogprevencióval foglalkozó szakember segítségével. A diákok nagyon fogékonyak voltak és őszintén megnyíltak az oldott hangulatú beszélgetésben, a visszajelzéseik alapján lenyűgözte őket az előadás életszerűsége, így a droghasználatról, drogfüggőségről kialakult nézeteikre mély és maradandó benyomást tett a rendezvény. A következő félévben reményeink szerint megismételjük más osztályoknak is!

További képek megtekinthetőek/letölthetőek:

https://photos.app.goo.gl/lv2ccBWByFvRWHqW2

  gyava2018.jpg

 
1%
Tisztelt Szülők! Tisztelt Támogatóink!

Kérjük a tisztelt Szülőket és érdeklődő támogatóinkat, hogy adójuk 1%-ával támogassák a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium alapítványait!

DLSB ALAPÍTVÁNY A BALATON­AL­MÁ­DI KÉT­TAN­NYEL­VŰ GIM­NÁ­ZI­UMÉRT
számlaszám: 11748083-20007645
adószám: 19266057-1-19

A BALATONALMÁDI MAGYAR-ANGOL GIM­NÁZI­UM ÉS KOL­LÉ­GI­UM SPORT­JÁ­ÉRT
számlaszám: 11748083-20022497
adószám: 18937655-1-19

Köszönjük, hogy segítenek!
1szzalk.jpg
 
Tovább...
 
SPORTown

Két tanulónk, Rákos Daniella és Rózsa Panna is részt vesz a veszprémi városi terek sportspecifikus felhasználásáról szóló SPORTown elnevezésű Erasmus+ projektben

sportown.png

 
Iskolánkban koncertezett a Mendelssohn Kamarazenekar
Ebben a tanévben kétszer is hallhattuk a Mendelssohn Kamarazenekar játékát egy-egy iskolai koncerten decemberben és márciusban is. Kováts Péter művész úr magyarázatai az egyes zeneművek előtt még közelebb hozták az azt követő muzsikát.

 További képek és videók megtekinthető/letölthető:

https://photos.app.goo.gl/S7im7llt00WMQL0o2

  kp.jpg

 

 
Nagy-Britannia haladóknak - egy valóra vált álom
 england.png

 Március 24-én, hetekig való készülődés után végre eljött ez a nap (jobban mondva a hajnali fél négyes időpont) is. Ahogy végignéztünk az iskola előtt várakozó csoportunkon, mindenkin látszott a mérhetetlen izgatottság, akkor is, ha tudtuk, senki sem aludhatott többet 2-3 óránál.A buszút Liege-ig (az első tranzitszállásig), röviden fogalmazva, hosszú volt. Az idegenvezetőnk a hajnallal együtt Mosonmagyaróváron ért el minket, majd a Nappal együtt mentünk tovább.Brüsszel eredetileg nem volt betervezve az útba, de mivel volt időnk, tettünk egy gyors megállót. Megnéztük a csodálatos Szent Mihály Bazilikát, a Városházát, ami aranyozott épületekkel van körülvéve, és Brüsszel leghíresebb szobrát a pisilő kisfiút, valamint a párját, a pisilő kislányt is. Mivel Brüsszelben voltunk, nem hagyhattuk ki Belgium egyik leghíresebb édességét, a gofrit sem – annyi fajta volt, hogy alig tudtunk választani.Aznap elutaztunk még Brugge-be is, ahol azt éreztük mintha a Középkorba utaztunk volna vissza. Nem véletlen, hogy ezt a várost „Észak Velencéje” néven emlegetik. Mint az igazi Velencét, Brugge városát is csatornák szövik át.A következő nap reggele Calais-ben virradt ránk, ahol köztudott, hogy a Csalagút francia bejárata fekszik. Bár az út hamarabb eltelt, mint vártuk (35-40 perc), a többiek arcán végig a lelkesedés és a szorongás keveredett, hisz pontosan tudtuk, hogy 120 méterrel a tenger feneke alatt robogunk egy zárt vonatban. Mikor megérkeztünk, mi is megtapasztalhattuk, hogy az angolok tényleg az út bal oldalán közlekednek. Ezt a látványt nyomasztónak éreztük, mégis a körforgalom volt a legfájdalmasabb a szívünknek.

Tovább...
 
A Zonta-története folytatódik

Ifjúsági Zonta-klubunk (Z-Club) meghívására Barbara Devin, a nemzetközi Zonta-Club ENSZ-Bizottságának képviselője látogatott iskolánkba Münchenből április 24-ikén kedden. Angol nyelvű előadásában mesélt a nemzetközi Zonta-szervezet, mint önkéntes civilszervezet szerepvállalásáról és arról, hogy mint bejegyzett ENSZ tanácsadó szervezet, mit tehetnek, mit tehetünk más civilszervezetekkel karöltve a nők helyzetének javítására.

Személyes szerepvállalásáról is beszélt, amit a bebörtönzött, a drogfüggő, drogkereskedelemmel foglalkozó és a családbeli erőszak áldozataivá vált nők helyzetének megváltoztatására tett a Zonta képviseletében.

Az eseményre a veszprémi Zonta-Club néhány tagja is ellátogatott Kristóf Nóra elnökasszony vezetésével.

Köszönjük a rendezvény megszervezését Monostori Anna és Kácsor Andrea zontiánoknak, valamint osztályfőnöküknek Kurbucz Tamásnénak.

További képek: 

https://photos.app.goo.gl/nLvTY5D1yv5s4UDo1

 albumborito.jpg

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 13 - 18 / 507
Jelenleg 1 vendég online
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak