Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Szicília 2015. március 14.-21.
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium Comenius 2013-2015 program keretében 20

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium Comenius 2013-2015 program keretében 20.000 euró támogatást kapott és az idén március 14-21-ig a 6. projekttalálkozóra került sor Szicíliában. Az utazáson 15 diák és 2 kísérő tanár vett részt. Az utolsó projekttalálkozót Lengyelországban szervezzük júniusban, mely pályázatunk záróeseménye lesz.

 Az alábbiakban olvasható a diákok beszámolója az olaszországi utazásról, az útról Perczelné Zallár Ildikó készített kisfilmet.

 ▶ http://www.youtube.com/watch?v=3B9MWWFwpW8&feature=youtu.be

Di Croce Gyöngyi

projekt koordinátor


Szicíliai beszámoló


Március 14-én érkeztünk meg Szicília szigetére, ahol már tárt karokkal vártak minket fogadódiákjaink, majd otthon, az első vacsorát nagy szeretettel tették elénk.


A vasárnapot mindenki a családdal töltötte, akik színes programokat szerveztek nekünk. Hétfőn minden delegáció előadta nemzeti matematikusáról (mi Neumann Jánost választottuk) és iskolájáról készült prezentációját, majd közösen Agrigento-ba látogattunk, ahol a Templomok völgyét tekinthettük meg, nem kifejezetten olasz időjárási viszonyok között.

Következő nap a fővárosba, Palermo-ba kirándultunk, majd egy tengerparti üdülővárosban, Cefaluban készítettünk gyönyörű képeket a naplementéről, és a tengerről, illetve akadtak közülünk olyanok is, akik bátorkodtak megmártózni.

Az egyik legizgalmasabb program mindannyiunk számára az Eolie szigetek voltak, ahol Lipariban idegenvezető segítségével bejártuk a várat és környékét, majd Vulcanoba hajóztunk, ahol lehetőségünk volt megfürödni a forró, kénes, fel-feltörő vízben.

A pénteket ismét családjainkkal tölthettük, majd másnap, a cataniai reptérre menvén, megálltunk a hangulatos Taorminában, ahol egy görög színház romjait néztük meg.


Olyan élményekkel gazdagodtunk, melyeket órákig mesélhetnénk, részletezve a táj szépségét, a kommunikáció akadályainak áthidalását, fogadó családjaink kedvességét és vendégszeretetét, az otthoniaktól oly más szokásokat és az olasz konyhát érintő dolgokat, de ezt mind első kézből kell megtapasztalni ahhoz, hogy az ember teljesen megérthesse.

(Kocsis Edit, Fekete Dalma, Kanczler Julcsi, Fallmann Bálint és Horváth Gergely 10.A osztály)


Agrigento Templomok völgye

Cefalú tengerpart


(Beszámoló letöltése PDF formátumban: Szicília_márc_14-21.pdf)
 
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak