Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Magyarország 2014. március 02. - 08.

COMENIUS 2013-2015. MATEMATIKA ÉS MŰVÉSZETEK TALÁLKOZÁSA

2014.márc.02-08-ig 6 országból (Németország, Hollandia, Szlovénia, Lengyelország, Anglia és Olaszország) 34 diák és 13 tanár járt iskolánkban a 2. Comenius meetingen. A külföldi diákok a családok vendégszeretetét élvezték.

A pályázatunk címe: Matematika és művészetek találkozása ezért igyekeztünk ennek megfelelő programokat szervezni.

Hétfőn Tarczy István festőművész segítségével a kubizmussal ismerkedtünk, majd a diákok csoportokban festményeket készítettek, az alkotások megtekinthetők az iskola aulájában. Kedden jártunk a budapesti Vasarely Múzeumban, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt.

Szerdán Herenden megtekintettük a múzeumot, a manufaktúrát és akvarellt is készíthettünk. Utolsó nap a balatonfűzfői Csillagvizsgálóban jártunk, ahol csillagászati előadást hallgattunk meg, majd az iskolában a kedves szülők jóvoltából mindenféle magyaros ételeket kóstolhattak meg a vendégek.

Pénteken a veszprémi Állatkertben jártunk.

Szeretném megköszönni Rozsos Karolának, Perczelné Zallár Ildikónak, Neveda Rékának, Várkuti Annának Tarnóczy Áronnak és Kulcsár Mariannának a programok lebonyolításában nyújtott segítséget, a programban résztvevő diákok munkáját valamint a családoknak a vendégfogadást.

A 3. találkozóra 2014. május 11-16-ig kerül sor Angliában.

Di Croce Gyöngyi
projektkordinátor

Képek:

1_nap_presentacio_1.jpg  1_nap_presentacio_2.jpg  1_nap_presentacio_3.jpg  1_nap_presentacio_4.jpg  1_nap_prezentacio_5.jpg  1_nap_prezentacio_6.jpg  1_nap_prezentaciok.jpg  Herend.jpg  Herend1.jpg  Herend2.jpg  Herend3.jpg  kiallitas.jpg  kiallitas2.jpg  kiallitas3.jpg  kiallitas4.jpg  kiallitas5.jpg  kiallitas6.jpg  kiallitas7.jpg 

 
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak