Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Németország 2013. november 24. - 29.

   

Németország 2013. november 24. - 2013. november 29.

 

A Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium a Comenius Iskolai együttműködések c. pályázaton 20.000 euró támogatásban részesült. A projektben résztvevő országok: Németország, Lengyelország, Szlovénia, Olaszország, Hollandia, Anglia, Magyarország.
 
Az elkövetkezendő két tanév során 6 országba juthatnak el diákjaink és tanáraink, megismerkedhetnek a különböző iskolarendszerekkel, oktatási módszerekkel, bepillantást nyerhetnek a családok életébe és a pályázat során megpróbálnak minél több kapcsolatot keresni a matematika és a természettudományos tantárgyak valamint a különböző művészeti ágak között.
 
Az első utazásra 2013. november 24. és 2013. november 29. került sor, mely során Németországban járt 4 diák és egy tanár. Az alábbiakban a diákok rövid beszámolóját olvashatjuk:
 
„A Comenius program keretében hat napot töltöttünk el Németországban, cserediákként. Kirándulásokban bővelkedő út volt, betekintést nyerhettünk egy-egy átlag német család életébe, jártunk Kölnben és megnéztük a dómot, valamint sok karácsonyi vásárt csodáltunk meg. A főszervezők sajnos nem voltak mindig a helyzet magaslatán és a szervezés hagyott némi kívánnivalót maga után, de igyekeztek és kedvesek voltak mindenkihez.” (Kőhegyi Anna, Fekonya Nóra, Makki Boglárka, Preszter Bettina 11. évfolyam)
 
„A Németországban töltött 6 nap alatt a német vendéglátóink gondoskodtak róla, hogy minden napra legyen valami látnivaló, kulturális, építészeti vagy művészeti remek. Láthattuk Mülheim városát, ahol a Camera Obscura ugyan a köd miatt nem sokat mutatott, de az ott készült kaleidoszkópok ma is szépek. Kölnben a dóm megmászása 533 lépcsőn át felejthetetlen, ahogy a misén felhangzó orgona hangja, a kőcsipkés ablakokban csendben megbújó angyalok is. A dóm tövében épült modern múzeum, a Ludwig Múzeum első látásra idegen, de sok kincset rejt, többek között Picasso festményeit és Andy Warhol printjeit. A dóm magasba törő kőcsipkés tornyaival szöges ellentétben áll az a régi ipari gáztorony, ami a Christo Big Air Package monumentális kiállításának ad helyet Oberhausenben. A 12 emelet magas toronyban felhúzott gigantikus ’lufi’ fehér belsejében lenni szürreális élmény volt. Végül pedig láthattuk Josef Albers modern festményeit Bottropban, ami a diákok festményeit inspirálta később az iskolai foglalkozáson.
 
Csodálatos élmény volt hét különböző ország szokásairól beszélgetni az utazások és az esti vacsorák alatt. „ (Rozsos Karola)
 
A következő eseményre 2014. március elején kerül sor, a gimnázium fogadja a 6 országból érkező csoportokat. A pályázattal kapcsolatos bármilyen kérdéssel, ötlettel a projekt magyarországi koordinátorát keressék: Di Croce Gyöngyi (elérhetősége: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges )
 
Röviden képekben:

 

01.jpg 02.jpg

03.jpg 04.jpg

05.jpg 06.jpg

 
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak