Magyar - Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégium
Humán munkaközösség
_
 

A humán munkaközösségbe tartoznak a magyart, történelmet magyarul, illetve angol nyelven, második idegen nyelvet (német, olasz, spanyol), drámát, médiaismeretet, etikát, életvitelt és művészeti tantárgyakat (vizuális kultúra, ének-zene) tanító kollégák, valamint a könyvtárosunk.

 

Célkitűzésünk - az emelt és középszintű érettségi vizsgára való felkészítés mellett - az anyanyelvi kommunikáció, a szövegértési, valamint a szociális és állampolgári kompetencia fejlesztése, az olvasási szokások alakítása, az olvasóvá nevelés, az esztétikai, művészeti tudatosság és kifejezőkészség erősítése, segítése.

 

Tanítványainkat szaktárgyi versenyekre készítjük: OKTV, Szép magyar beszéd, Édes anyanyelvünk, Implom helyesírási verseny, Savaria, Cultura nostra történelmi vetélkedő és egyéb, országos, területi és megyei csapat- és egyéni versenyekre az éppen aktuális kiírások szerint.

 

Diákjainkkal rendszeres résztvevői vagyunk különböző művészeti pályázatoknak, versenyeknek (képzőművészet, népdaléneklés), fesztiváloknak. Ezen kívül a tehetséges tanulóinknak minden tavasszal teret biztosítunk a Bemutatkozunk elnevezésű gálával is.

 

Színházlátogatásokat szervezünk a veszprémi Petőfi Színházba, Pannon Várszínházba, illetve igény szerint budapesti színházakba. Rendszeres résztvevői vagyunk az Operakalandnak és a Filharmónia koncertsorozatának.

 

Iskolánkban színjátszó kör is működik Tarnóczy Áron tanár úr vezetésével, amely legutóbb a keszthelyi Helikonról bronz minősítéssel tért haza.

 

Munkaközösségünk tagjainak segítségével jönnek létre az ünnepi megemlékezések, műsorok is.

 

Munkánkat a diákönkormányzat, a szülői munkaközösség és a DLSB-alapítvány anyagilag is támogatja.

 

Balatonalmádi, 2016. szeptember 1.

 

  

 
térkép | Balatonalmádi - DLSB 1988-2018 | ajánlott felbontás min.1024x768px | levél adminnak